08 december, 2007

Jajj-jajj

A délelőttöt véletlenül átaludtuk. Aztán kényelmesen megreggeliztünk egy Star Trek mellett. A gondok ezután kezdődtek. Én felvetettem az ötletet, hogy válogassuk át a ruháinkat, rakjuk ki, amit nem hordunk, hogy majd el tudjuk vinni templomba, Oxfam-be ilyesmi. Nekiálltunk, megcsináltuk mindkettőnk ruhatárát. Jó darabig eltartott az ügy, de egy picit fellélegeztek a dobozok és az akasztós szekrény is.

Mivel azonban közben rájöttünk, hogy mi valószínűleg tényleg hamarosan utazunk, picit kétségbeestünk. Aztán elkezdtük összeszedni, hogy milyen tennivalóink vannak. Amikor kiderült, hogy elég sok, akkor párom naptárat készített, amit felragasztott a hűtőre. Aztán kis papírcsíkokat vágtunk a tennivalóinkból és mágnessel a naptárhoz erősítettük őket. Egy darabig egész jól elfértek a cetlik. De aztán mindig újabb és újabb dolgok jutottak eszünkbe....

Hogy mik is? Például: eladni az elektromos eszközöket, amiket nem tudunk az USA-ban használni (vasaló, robotgép, szendvicssütő, vízforraló stb.), eladni a mosogatógépet és a hűtőt (mert a landlord-unkat nem érdekli), lemosni a falat a fürdőben az alomtál mellet, leszedni a falról a hangszórókat és betömni a lukakat fehér, levegőre száradó gyurmával, ugyanezt eljátszani a fűszerpolccal is, visszaszerelni a mosógépet a helyére, karácsonyi ajándékokat beszerezni, becsomagolni, a hazautazásra összecsomagolni, a lakást alapvetően kitakarítani, a kanapén a karmolásnyomokat eltüntetni, a levelezési címet minden hivatalos szervnél (adóhatóság, bankok, egészségbiztosító, internet stb.), macskautazás körülményeit kideríteni, adminisztráció (fénykép, csekk, boríték, követség, formanyomtatványok) a vízumhoz, elvinni a ruhákat a megfelelő helyekre, macskákat kijuttatni a panzióba a hazautazásunk idejére, állatorvosi igazolást szerezni, repülős macskaszállítót venni... Soroljam még? Nem, nem unatkozunk mostanában. :)

Nincsenek megjegyzések: