25 november, 2007

Wedding Anniversary

Reggeli után még sétáltunk egy kellemeset a környéken a hóban, egészen a következő vasútállomásig. Aztán vissza. Nagyon kellemes időnk volt, nem túl hideg, napos. Séta után felkaptuk a cumóinkat, vonatra szálltunk és lementünk Lauterbrunnen-be, ahol az autót hagytuk a parkolóházban.

Elindultunk visszafele. Gondoltuk, most is útbaejtunk valamit, Bern-re esett a választásunk. Bern is helyes városnak bizonyult, bár nem olyan mesésnek, mint Luzern. Volt rengeteg szökőkútja, és egy katedrálisa, ahova fel is metünk. Rengeteg csigalépcsőn. Aztán ugyanannyin lefele. A végére teljesen be voltam csavarodva. A katedrálisról szép kilátásunk nyílt a sok piroscserepes háztetőre - roppant édesek voltak.

Bernben nem voltunk túl sokat, mentünk vissza Zürichbe. Zürich felé a bevezető szakaszon jó nagy dugóba kerültünk, egy részen csak araszolgattunk. De azért csak odaértünk a szállóhoz, kipakoltunk, és irány a reptér, hogy leadjuk az autót.

Ez meg is történt. Aztán vettünk nekem napijegyet, hogy tudjak szabadon lófrálni a városban a következő két napban. Visszaérve a központba étterem vadászatra indultunk. Eleinte nehéz volt éttermet találni. Aztán amikor sikerült, akkor nem volt füstmentes helység benne... Úgyhogy az éttermet lefújtuk, maradt a Bratwurst, amit kivételesen felvittünk a szobánkba és ülve fogyasztottunk el. Talán majd Dublinban pótoljuk a vacsit, mondjuk a Libanoni étteremben...

Nincsenek megjegyzések: