28 április, 2007

Oxfam A.G.M.

Ma volt az Oxfam A.G.M. (Annual General Meeting), azaz Évi Rendes Megbeszélés. Na nem az egész ír Oxfam-nek, csak a mi kis könyvesboltunknak. Itt is dolgozunk úgy 32-en a menedzsereken kívül. Nem is gondoltam volna, hogy olyan sokan.

Jó volt, nekem tetszett. Először előadásokat hallgattunk arról, hogy ebben az üzleti évben mennyit termelt a mi boltunk illetve a mi kerületünk, hogy a pénz nagyjából milyen célokra és hogyan használódik fel. Aztán hallgatunk az Oxfam unwrapped című dologról. Ez valami olyasmi, hogy a neten vagy egy Oxfam boltban lehet vásárolni olyan dolgokat, amikre ott Afrikában szüksége van az embereknek: fedeles vödör a tiszta vízhez, bicikli az ottani orvosoknak, tisztasági egységcsomag, sütőalkalmatosság stb. Ez is egyfajta támogatás, csak ki tudod választani, hogy a te pénzedet pontosan mire költsék.

Utána egy-két könyvesboltbeli szakmai kérdést vitattunk meg: árazás, árucsere, leértékelés, különleges vevőkkel való bánásmód, miegymás. Majd elmentünk ebédelni. Egy nagyon hangulatos helyen voltunk, ahol hétvégén van brunch (reggeli-ebéd) menü tisztességes áron. A hami nagyon finom volt, és jól elbeszélgettünk ott mindannyian.

Párom itthon volt, és dolgozott. Most kívételesen ő őrizte a házat helyettem. :)

Nincsenek megjegyzések: