23 december, 2006

Kajavásárlás az ünnepre - nem egyszerű feladat

Ma délután párommal elindultunk, hogy bevásárolunk a 3 napos ünnepre. Mivel autónk nincs, és errefelé a tömegkezlekedés sem divat, gyalog mentünk. Odafele nem is volt gond, kényelmesen besétáltunk az egyik bevásárlóközponthoz. Először megvettük az én karácsonyi ajándékom egy részét (egy muffin sütő formát és egy hússütő tepsit), aztán bemenünk az élelmiszer üzletbe is.

Ott szép lassan elkezdtük telepakolni a kosarat. Aztán eladakadtunk. Először ott, amikor megpróbáltunk cérnametéltet venni a húsleveshez. Aztán ott, amikor mákot próbáltunk keríteni. Az előbbiről lemondtunk. Az utóbbinak utánakérdeztünk. Erre elirányítottak minket egy másik boltba. Gondolom mondanom sem kell, hogy az a városközpont másik felében van, és természetesen oda is csak gyalog tudtunk eljutni. Persze mindezt hatalmas tömegen keresztül és jókora csomagokkal.

A másik élelmiszerüzletben is lelkesen keresgéltük a mákot, de nem leltük sehol. Ha "poppy seed"-et kérdeztünk, elirányítottak minket ahhoz a részhez, ahol mindenféle seed-et lehetett kapni: szezámmagot, tökmagot, fenyőmagot stb. De mák egy darab nem volt... Úgyhogy lemondtunk az ebédre betervezett mákosgubánkról és hazamentünk. Itt szerencsére már volt a közelben egy buszmegálló, ahol olyan busz is megáll, amivel haza tudtunk menni.

Viszont azt meg kell mondanom, hogy a bevásárlás alatt többször is úgy éreztem, hogy ez a város nem egészen egy élhető város. Legalábbis nem egy háromnapos ünnep előtt és nem autó nélkül. Így gyalogosan (busz nélkül) meglehetősen körülményes a bevásárlás. Ráadásul az élelmiszerüzletek a nagy bevásárlóközpontok aljában vannak. Azok és a sétálutcák meg természetesen tömve vannak ilyenkor emberekkel, akik roppant lelkesen karácsonyi ajándékokat vásárolnak.

Nincsenek megjegyzések: