23 december, 2007

Schönbrunn

Ma kimentünk Schönbrunn-ba. Hideg volt, még párom is sapkát húzott, amit pedig ritkán követ el. A kastélyt nem néztük meg, azt már ismerjük. A vásárban vettünk némi mogyorót és a kastély kertjében sétáltunk egy nagyot.

Idén találkoztunk mókussal, méghozzá többel is. Adtunk nekik mogyorót, boldogan elszaladtak vele. Roppant édes pofák voltak, és nem csak nekünk mutogatták magukat.

A séta után visszamentünk a vásárba, ahol körbejárva találkoztunk egy ördöglakatossal. Az egyiket a kezembe nyomta, én meg pároméba, aki pár perc alatt két részletben adta vissza. Nem, nem elrontotta, csak megoldotta. :) Akkor a pasi az összeset szép sorban odaadta, hogy kipróbáljuk. A tömeg nagy része persze csak lesett. Aztán az egyiket megvettük, hagy nőjön a gyűjtemény.

Vettünk hamit is, párom sajtos-sonkás galuskát, én pedig smarnit valami szósszal. Mindkettő fincsi volt. Aztán hazamentünk. Illetve útközben megint megálltunk a Városháza előtti karácsonyi vásárban. Vettünk kis műfenyőt és még két ügyességi és logikai fajátékot. Az egyik igazán impozáns darab, szerintem szobadísznek is remekül megfelel.

Nincsenek megjegyzések: