29 július, 2007

Piac és frizbi

Ma reggel, amint párom kinyitotta a szemeit, rögtön kiugrott az ágyból és odarohant az ablakhoz. Nem értettem mi lelte. Aztán elmondta: nem látott egyetlen felhőt sem az égen. Kitaláltuk, hogy ezt viszont kihasználjuk. Az eredeti tervben biciklizés szerepelt. Aztán az eredmény a következő lett.

A vendégeink és én DART-tal kimentünk Howth-ba, párom pedig biciklivel jött. Nem utánunk, ő ért oda hamarabb. Azt mondja jó bicikli út megy oda, csak az ellenszél gond.

Howth-ban piac volt. Egy csomó árus volt ott, zöldséggel, gyümölccsel, muffinnal, sajttal, lekvárral, hússal, kenyérrel, miegymással. Vettünk is egy adag fincsi extra sajtot, muffint, spárgát, áfonyát és jópofa kenyeret. Ez most éppen sajtos, kalifornai paprikáspestos volt. Nekem nagyon ízlett.

A képen levő fókát még régebben láttuk, amikor kettesben jártunk ott. Akkor viszont lusta voltam feltenni a képet, úgyhogy most mutatom meg nektek, milyen helyes jószággal találtkoztunk. Szegény elég olajos vízben úszkált ott, de mivel Howth kikötőváros, gondolom elég sok hal és egyéb finomság jutott neki.

Vásárolgatás után frizbiztünk egy jót, aztán vettünk Fish & Chips-et és sült kolbászt, majd külön-külön hazajöttünk. Itthon vengéül láttuk német ismerőseimet, aztán elmentünk a Temple Bar negyedbe pubba. Először csak egy pubba ültünk be egy sörre, aztán átmentünk egy másikba enni vacsit. A Boxty House-ban voltunk, úgyhogy jót ettünk. :)

Nincsenek megjegyzések: