01 január, 2007

Claim form

A mai délelőttöt alvással töltöttük.

Aztán koradélután, olyan egy óra magasságában megreggeliztünk. Utána nekiálltunk kitölteni a ClaimForm-ot a Crown számára. Ez az a cég, aki a dobozainkat szállította. Mivel egy-két apróság eltört, felvettük velük a kapcsolatot. Leírtuk, hogy mi tört el, mi mennyire volt biztosítva, és mennyit szeretnénk abból visszakapni.

Sajnos ez a történet sem egyszerű. Innét kezdve hivatalos formanyomtatványokat kell töltögetnünk. Amin jó lenne beírni, hogy a tárgy, amit vettünk mennyibe került akkor, és mikor vettük. Egy ajándék koktélospohár blokkját őrizgessem évekig? Ezt komolyan gondolják? Na jó, van más lehetőség is. Beírhatjuk, hogy most mennyibe kerülne megvenni. Ehhez csatolni kell interneten fellelt árat is. Na jó, felleltünk árakat, beírtuk őket. Aztán még fotót is készítsünk a törött cuccokról, és csatoljuk azt is.

De a legaranyosabb a könyvespolc. Ugyanis egy-két sarkát egy picit leütötték, és az egiyk oldalán van egy jó nagy horzsolás. A könyvespolcra, mivel csak sérült, a biztosítási érték 1/4-ét gondoltuk visszakérni. Ehhez az kell (állítólag), hogy kihívjunk egy asztalost, aki kiállít egy hivatalos papírt, hogy mennyi lenne a javítás, vagy hogy a polc javíthatatlan. Ha van kiszállási díj, arról kérjünk számlát és csatoljuk, mert az is ők fizetik.

Annyira logikátlan. Valószínűleg a biztosítás összege több volt, mint amit visszakérünk, de úgy fest muszáj végigmenni az összes lépcsőfokon. Kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény.

Aztán este megfőztem a csülköt és a lencsét is. A lencse inkább sárgaborsófőzelékre hasonlított, amikor elkészült, de fincsi lett. Jó nagy adagot ettünk mindketten. :)

Nincsenek megjegyzések: