18 december, 2006

Karácsonyi vásárlás

A mai nap egy rohanás volt. A délelőtt még nem is. Akkor én itthon pakoltam, párom meg szigetelte az ablakokat. Itt az ablakok tetején van egy jó centis rés. A gázfűtés miatt, gondolom biztonsági előírás. A nappaliban nincs is ellenemre, hiszen ott van a gázkazán is. Na de a két hálóban, ahol csak a radiátorok vannak, miért van szükség állandó szellőzésre? Biztos a kellemes alvás miatt. De én jobban alszom, ha nincs huzat.

Aztán később rájöttünk, hogy nyakunkon a karácsony. Ennek örömére elrohantunk a városba. Karácsonyra meg akartuk lepni magunkat egy tálalószekrénnyel és egy normális méretű hűtővel. Mert ami itt van, az minibárnak elég nagy, de hűtőnek elég kicsi. Tálalószekrényre meg azért van szükség, a porcelánjaink szerencsére mind épségben megérkeztek.

A tálalószekrénnyel és egy polcos ruhásszekrénnyel kezdtük a nézelődést. Van itt egy utca, amiben igen sok bútorbolt van egymás után. Azokból néztünk meg jónéhányat, találtunk szép darabokat is. Csak sajnos nem mértük le, hogy mennyi helyünk van, tehát majd mehetünk még egyszer.

Hűtőt alig találtunk, mindenhol csak továbbküldtek minket. Sőt, volt ahol azt mondták, hogy a CityCenre-ben nem is fogunk hűtőt kapni. De aztán az egyik DeparmentStore aljában mégiscsak találtunk néhányat. Az árak 200 és 4000 EUR között ingadoznak, de a választék mégsem túl nagy. Vannak mindenféle dizájnolt és jégkockagyártós, kétajtós hűtők, de normális, praktikus fazon már kevesebb.

Nincsenek megjegyzések: