25 december, 2006

Karácsonyi menüt főztünk

Ismét próbáltunk gázost keríteni, de megint csak lehetetlennek tűnt a feladat, és a tulaj sem mutatkozott segítőkészebbnek. Sebaj, még van bőven tüzifánk, kihúzzuk valahogy ezt a pár napot. Ugyanis az egyik gázos azt mondta, hogy ő majd 27-én átjön, és megnézi, tud-e valamit segíteni.

Illetve előtte reggel még misén voltunk. Family Mass-en, azaz Családi misén. Most láttam először gyerekeket a templomban. Sajnos előttünk pont három hihetetlen rosszcsont ücsörgött, akik végighisztizték és rosszalkodták az egész misét. De voltak jólnevelt, türelmes gyerekek is.

Amikor hazajöttünk, nekiálltunk ebédet főzni. Húslevest, és utána bacon-be göngyölt csirkét kelbimbóval és joghurtos öntettel. A húsleves finom lett, bár kelkáposztát és zellert nem találtunk bele, illetve leveshúsnak is valami egyéb szép marhát vettünk, nem lábszárat. Azt nem találtunk sehogysem. Az ebéd ünnepi volt és bőséges. Közben meg is állapítottam magamban, hogy kezd kinőni a feleség ösztönöm: ha ünnep van, legyen ünnepi az ebéd és ilyenek. :)

Nincsenek megjegyzések: