16 július, 2006

Utazzunk

Tegyük fel, hogy a macskáink útra készek. Most már csak az a kérdés, hogy milyen közlekedési eszközön, milyen feltételekkel utazhatnak ők be az országba. Mert nem úgy van az, hogy berakod őket a horozókosárba, aztán viszed őket magaddal. De nem ám.

Vannak ún. Approved Carrier-ek, amelyekkel beviheted a macskát az országba. Ez néhány, Magyarországról nem induló repülőtársaságot és különböző kompokat takar. Nem kötelező komppal menni, lehet repülővel is. Ekkor viszont a kis kedvenceidet csomagként kell feladni, nem utazhat az utastérben. Ezenkívül, a négylábút rögtön a megérkezés után el kell vinni egy ottani állatkórházba, ahol megvizsgálják. Ha ott mindent rendben találnak, akkor minden rendben. Ha nem, akkor akár hat hónap karantén is lehet a vége.

Ezt igyekszünk mi most elkerülni. Nem egyszerű, sok tennivaló van a macskákkal. No meg a hat hónap várakozás is elég szűkösen lesz meg, mert a Liza vérvizsgálatának eredménye még mindig nem érkezett meg. Úgyhogy csak várunk lelkesen, és drukkolunk. :)

Nincsenek megjegyzések: