16 március, 2007

Hazaindulás

Ma indulak haza párom szülei. Együtt lementünk Rosslare-be, ahonnan a komp indul. Mi eredetileg vonattal akartunk onnan visszajönni, de arra több órát kellett volna várni. Busz viszont szerencsére óránként indult.

Az út oda nagyon kellemes volt, minden további nélkül megtaláltuk a várost és a kikötőt is. A komp már bent állt, még lefele rakodtak róla. Jó nagy, igen sok autót és ezt-azt el tudott nyelni. Még volt időnk, ebédelni akartunk. De sajnos az egyetlen hely, amit találtunk, nem volt túl meggyőző. Így aztán csak beálltunk a sorba, amelyik a check-in-re várt. Még nem volt nyitva a sorompó, korán volt. De kb. fél órával később kinyílt a sorompó, és párom szülei átmentek rajta. Akkor csak egy újabb sorba kerültek, eltartott egy darabig, amíg feljutottk a kompra.

Nekünk hamarosan jött a buszunk, amivel "röpke" 3-4 óra alatt haza is értünk. Egyrészt egy csomó kisvárosba betértünk, másrészt ezekben a kisvárosokban épp St. Patrick-et ünnepelték hatalmas felvonulásokkal. Itt Dublinban is volt nagy banzáj, de nem néztük meg, hazajöttünk vacsizni. :)

Nincsenek megjegyzések: